Továbbra is pára, eső…

06.05. Ma csak az útról láttuk…

06.06. Patát akartam kenni, de amikor megérkeztem szakadt az eső, nem volt értelme. Tekintélyes mennyiségű csapadék esett egész nap…

06.07. Patakenés a lányommal. Arippo nyugodtan állt, 15 percet legeltettük is. Sár van. Semmi napsütés, de fülledt az idő.

06.09. Dél tájban mentem Arippohoz, mert esett az eső, de ő mégis száraz volt – akár nyergelni is lehetett volna. Nyerítve jött elém. Legelészve, könnyedén jött be velem. Patát kentem neki (a foglalkozás végén is), de úgy látszik az extra párás idő ellenére nyoma sincs problémának. Feltűnő, hogy Aripponak jobban működhet az immunrendszere, mert ilyenkor már legyek költöznek a fülébe, és a párában van, hogy a szőrén gombásodás jelentkezik. Alaposan átnézem, de egyiknek sincs nyoma!

Egy díjlovagló négyszög volt építve a nagy pálya közepén, és ez kb. száraz is volt, a pálya többi része viszont elég vizes volt.  Arippo rögtön értette, hogy a négyszögben akarok vele foglalkozni. Földről foglalkoztam vele, változatos módon: elővettük a régi dolgokat, mint összeszedettség, kis jelekre (csettintés) farkiterelés, stb. Könnyedén oldalazott is. Arippo szabadon dolgozott körön, ügetésig – ez utóbbit fokozni is lehetett. Nagyon készséges és kedves volt, kifejezetten bújós volt de talán a párás idő miatt nem kapkodott el semmit. A foglalkozás után visszafelé is legelt még. Arippo hamarosan 18 éves lesz.

Soon 18