Újabb felderítésen

Újabb felfedező utat tettünk. Már a karámban elindítottam a mérést és rögtön látszott, hogy Arippo-nak ma jó a kedve. Legelve jöttünk a lovardáig, ahol a szokásos módon készítettem fel (fülkezelés, patakenés, mozgatás közben nyergelés). Nem csináltunk direkt bemelegítést, mert egyre melegebb lett, hanem kisétáltunk a hídig. Az út erre egyre rosszabb és a híd állapota is egyre aggasztóbb, már-már veszélyes rajta átkelni. Eléggé eltelt az idő, 10 óra is elmúlt mire felszálltam.

Arippo hangulata teljesen más volt, mint a múltkori alkalommal, amikor minden zavarta – most teljesen nyugodtan jött. Szinte teljes volt a csend, csak néha jött egy-egy repülő. A híd után már nyeregben mentünk, nem a tehenek ösvényén, hanem az földúton. Itt nézelődött kicsit, mert még csak egyszer mentünk itt, amióta itt vagyunk és nem nyerte el a tetszésünket, a tehén ösvénynek jobb a talaja. Ügetésekkel és végül vágtával érkeztünk a főúthoz, de kímélni akartam Arippo erejét, mert egyre nagyobb lett a meleg.

Meglepő módon kevesebb, mint 20 perc alatt értünk a főúthoz. Az átkelés simán ment, mert úgy tűnik 10 óra után már kisebb a forgalom. Voltak egészen hosszú szünetek, de azért nagyon kellett figyelni. A másik oldalon – annak ellenére, hogy napok óta meleg van – most is voltak pocsoják – ezt jó tudni… Hagytam legelni egy kicsit, közben két autó is jött kifelé a földúton, aminek a kapuja ezúttal nem volt becsukva. Halomba rakott deszkákról szálltam fel, Arippo ügyesen beállt mellé. Az útvonal-variáció mindössze annyi volt, hogy nem fordultunk be ott, ahol múltkor ide érkeztünk, hanem előre mentünk az egyik távvezetékig és itt jobbra fordultunk – előtte a sarkon legeltettem. Az út elfogadható volt, de a forduló után a benőtt út nem volt kellemes mert sok szúrós ág lógott be. Viszont több csábító út is nyílt innen amit majd feltétlen fel kell derítenünk. Az út végén volt némi lehetőség az ügetésre – így értünk egy újabb jobb fordulóhoz. Innen kevésbé volt jó az út, de Arippo patája kophat, mert még várnunk kell a körmölésre. Volt egy téglával terített szakasz, itt leszálltam és átvezettem. Így értünk a már ismert szakaszhoz, újabb jobb fordulóhoz, ahol most ügettünk, de lépni jobb, mert szép a táj. Ismét a betonozott vízelvezetőben haladtunk, ahol Arippo legelt is. Ahogy egyszer felemelte a fejét megijedt, mert hirtelen pillantott meg egy törött üvegtáblát. Így értünk vissza az egyenes útra, ahonnan jöttünk. Innen is szép utak nyílnak, felfedezésre hívogatnak. Biztos, hogy van még kellemesebb útvonal lehetőség is erre felé. Az átkelés visszafelé is sima volt, és hazafelé csak egy felugró fácántól ijedtünk meg. Én nem ragaszkodtam hozzá, de Arippo még ment egy utolsó vágtát a tehénösvény második felén. Otthon kicsit levizeztem és a karámjába végződött a mérés. 6 km-t mentünk és egész kellemes volt így is, hogy a végére 30 fok lett. Arippo rendkívül profin ment, megfelelő menőkedvvel.