Stációk

Kivételesen tegnap volt a lányok lovaglása és Arippo-t is kihoztuk legelni.

Ma nagy terveim voltak, amik sorra megdőltek. Kitaláltam egy jó pályát, de amit megérkeztem láttam, hogy egy bértartónak edzése lesz azzal az edzővel, akit múltkor is láttam. Nekem az egész pálya kellett volna, így mást kellett kitalálnom. A másik tervem – hogy nagy utat menjek az áruházak felé körbe – már korábban megdőlt, mert ahhoz még ennél is korábban kell kijönnöm. Tehát maradt a pálya fele és egy kisebb út az erdei utak felderítésével.

Arippo-nak nem volt igazán kedve, de azért elég jól sikerült felébresztenem – de nem szeretem ha edző is van a pályán, ez engem zavar. Egyébként haladott szintű, klasszikus lovaglást láthattunk, nagykantárt próbálgattak. Tehát Arippo-t szépen, fokozatosan felébresztettem, csinált mindent: kör, eleje- és hátuljakörüli, oldalazás, belső állítás földről. Közben a lábait is kihúztam. Nyergeléskor fejezték be, így tudtunk némi vágtát is csinálni, amikor kimentek. Ez már eléggé aktív volt, bár a beugratásaim nem elég tiszták.

Az általam jelzett útvonal

Ezután mentünk ki és már a karámból kihozataltól mértem volna mindent, de leállt a mérés – a térképet utólag csináltam… Saccolva legalább 5 km-et mentünk, de lehet, hogy többet. Elmentünk a kedvenc legelőhelyünkre, itt érdekes módon Arippo nem akart sok időt tölteni – mintha tudta volna, hogy úgyis itt fejezzük be (így is lett). Utána el a lovak mellett (probléma nélkül…) és le az erdő felé. Az erdőben némi ügetés, bár úgy tűnt az avar miatt nem látja a talajt és óvatosan haladt, nem erőltettem. Utána be az erdőbe az új úton ami vissza visz a magasleshez. Ezután jött az új rész, ami szép de rövid. Találtunk egy kézzel készült Golgotát – el nem tudom képzelni mi a cél vele: a fákon laminált lapokon a stációk. Kiértünk a házakhoz, de csak meredek és/vagy köves utcák vannak minden irányban, az egyik utca extra meredek. Leszálltam és vezettem, de alig volt hova lépni, igyekeztem az út mellett vinni. Találtunk egy utat, ami úgy tűnt visszavezet – így is lett. Mindjárt az elején van egy árok – itt is leszálltam – és hagytam, hogy Arippo egyedül oldja meg, hosszú kötélen. Amint feljövünk az árokból fatörzs keresztben – ezt át kell lépni. Ide el fogunk jönni még gyakorolni az árokkal és a fatörzzsel – régen sok hasonlót csináltunk. Innen az út visszavisz a stációkhoz (a képen a jobb felső sarok, ahol bezárul a forduló) és innen az ismert úton mentünk a legelőhelyünkre némi ügetéssel, ahol sokat legelhetett. A benyomásom az volt, hogy a szokottnál sokkal többet akar legelni – talán a front miatt lehet.