Tavasz közeledtével

Ma lovaglás történt. De nem kapkodtuk el. Szépen bejöttünk, ezúttal az úton hoztam Arippot, mert egyre inkább foglalkoztatja a legelés lehetősége. Egyébként szépen jött az úton. Bent már előkészítettem neki a pályát. Ugró akadályt tettem ki bójákkal előkészítve, rá merőlegesen két cavalettit. A pocsoják jó lehetőséget adtak arra, hogy köröket írjunk le. Az ugrást a lányok miatt is csináltam, de minimálisra tettem a két rudat, a 4. majd az 5. lyukba. Ügetésben haladtunk át rajta. Ma még nem kellett a vágta, így is figyelnem kellett, hogy Arippo ne melegedjen nagyon ki a téli bundájában hiszen bőven volt 15 fok napsütéssel. Az első tizenkét percen földről mozogtunk, utána nyergeltem és ültem fel.

Összesen kb. 40 percet mentünk, ez ebben az időben kezdésnek elég is volt. Összeszedettség is elég jól ment, és alapvetően hajlékony volt a ló. Gyakoroltunk nyakmadzaggal jobb és ball fordulót, illetve hangra is. Úgy tűnik Arippo emlékszik a titkos jelszavakra… Az applikáció működött, látszik, hogy mennyi ívet mentünk.

A végén is akartam patát kenni, de csak az egyik – a fontosabbik – oldal jött össze , mert Arippot megzavarta valami a szomszédok irányából. Nem derült ki, de kissé táncolni kezdett. Nem erőltettem, ennyi év után nem kell ebbe beleállni. Végül a karám környékén lett nyugodt igazán. Odabent hempergett és ahogy felkelt kissé csavargatta magát tavaszias, dinamikus módon és kicsit vágtatott.

02.27. Arippoval legeltünk. Végre zöldül a táj, egész pontosan a fű észrevehetően zöldebb. Arippo egyelőre nem kapkod a legelést illetően, de eléggé keresgél. Kb. 40 percet legeltünk, kicsit nehezebben hagyta ott, mint múltkor.