Új helyszín

Ma rövidített eljárással foglalkoztam Arippoval (végre). A helyszín az üres telek volt, amit – úgy tűnik – végleg birtokba vehetett a lovarda és be is van kerítve.  Akár el is lehet engedni a lovat. Reméljük tavaszig nem lesz legelő vagy karám belőle és bármikor jöhetünk ide lovazni. Sok legelnivaló már nincs itt, de Arippot mégis szórakoztatja ez a program. Új feladat helyzetként feladatokat (Parelli) is kapott mégpedig interval-rendszerben.

Először megmértem mennyi idő kell nekünk legelésre és a aktivitásra és ennek megfelelően állítottam be az interval jelzőt. Arippo először nem értette mit akarok tőle, ez teljesen új szituáció volt neki ebben a kontextusban. Nagyon hamar megtanulta, hogy a hangjelzések mit jelentenek. Az alakult ki, hogy 6-7 perc a feladat idő és 7-8 a legelés – majd még állítgatjuk… Az első szett sündisznó-játék volt, a második kör-játék, a harmadikban a kettő együtt. Nagyon jó lenne ezt ezen a helyszínen folytatni máskor is.

Az éjjelek hidegek, hajnalban egyszámjegyű a hőfok. Arippo már növesztett szőrt és egyelőre jól is néz ki, nem vesztett súlyt. Nappal kellemes meleg lenne ha süt a nap, de a levegő hideg már.