Felderítés – 2

Tegnap este felé voltam Arippo-nál, de csak legeltettem. Sajnos még csak egyszer láttam, hogy a többiekkel eszik a takarmányból, de ha kihozom, nem esik neki a fűnek és nem vesztett súlyt. Nyerítve fogad és jön elém…

Ma – azaz szombaton – nagyobb utat terveztünk, de még sem volt ennyi időnk, mint kellett volna. Az elmúlt napok esői után a pálya és a talaj sokat javult, jobb volt, mint vártam – de hosszú távon itt a gumicsizma rendszeres cucc lesz.. Lovagolhattunk volna a nagy pályán is – szépen fel volt boronálva – de nem akartam összedúrni, így inkább a fedelesben voltunk. Előbb földről dolgoztunk néhány egyszerűbb dolgot, közben egyszer megijedt, mert valaki beköszönt nekünk – erre figyelni kell, a fedeles még nem teljesen megszokott neki. Nyeregből is dolgoztunk két V (90°) alakban letett gerendán, de a hely lehetett volna nagyobb is, ez a gyakorlat a nagy pályán jobb lehet.

Ez után mentünk ki: a szokott úton a hídig. Megtudtuk, hogy a teheneket csak nyár végén hozza ki a gazda, hogy lelegeltesse a maradék lucernát. Ma is ez történt és a tehenek pont a hídnál voltak – várni kellett míg eltávolodtak. Kihasználtam, hogy Arippo úgy sem akar majd a tehenek felé mozogni – tehát a múltkori úton – és az aszfaltos úttal párhuzamosan elmentünk az átjáróig. Itt leszálltam és végigvezettem eléggé sietve a rét bejáratáig. Innentől nyeregben mentem, de a bekerített teleknél annyira kicsi a hely, hogy újra le kellett szállnom… Ezután már nyeregben mentem. A fű negyon magas és nem látni a talajt, bár egyenletesnek tűnik, de vágtázni nem akartunk még itt. Próbáltunk ösvényeket keresni és azon haladni.  Arippo-nak nagyon tetszett a rét, később külön kérnem kellett, hogy induljunk haza, megértette. Mivel kevés volt az idő csak a kanyarig mentünk, itt visszafordultunk és ugyan így jöttünk vissza. Sokat legelt, és ide el kell még jönnünk többet és hosszabban… Megvalósult az álom: bejutottunk a nagy rétre, amiről már két éve azt gondoltam, hogy tetszik majd neki.  A lovas alkalmazásom már egyáltalán nem mér, de a futó is leállt, tehát megint nincs mérés… de kb. 5-6 km-t mentünk mindennel együtt.