Kicsit elmaradtam…

2022.08.29. A körmölés. Utoljára június 30-án találkoztunk a körmölővel, ez bő egy hónapja volt. Ezalatt Arippo patája igencsak nagy lett. Már teljesen zöld a táj, van mit legelni bárhol. Kicsit feltámadt a szél és kevés időm volt, Arippo-t sürgetnem kellett, hogy haladjunk. Talán kicsit nyugtalanabb volt a körmölés alatt ahhoz képest, hogy a lábaival az elmúlt látogatásokkor sokféle módon foglalkoztam. De jól ment és utána volt több idő legelni.

2022.08.28. Ma végre tematikusabban tudtam lovazni: legelés, bent pálya (földről és nyeregből) végül terep az erdőben röviden. Pataápolás (holnap körmölés) is volt. Hosszú kötélen mozgás, jármódok változatosan, benne vágta is. Fara, eleje, oldalazás. Utána nyeregből állítások lépésben, ügetésben. Bent vágta nyereg alatt nem volt, de az erdőben mentünk egy szakaszt. Mostanában a lábai lazítására is odafigyelek.

2022.08.25. Legelés után földi feladatokkal folytattuk. Előtte kicsit levizeztem a lábait és a hátát. Vittem hosszú kötelet is, hogy mindenképp legyen vágta. Jól is sikerült és következetesen tudtuk váltogatni az ügetéssel. Előtte léptünk, ügettünk együtt és néztünk oldalazást is.

2022.08.17. Este felé mentem ki, de így is nagy volt a meleg. Vittem nyerget is, de végül „csak” legeltettem a karámok mellett